Man kan tycka vad man vill om Sharepoint, men vi har hållit på med det väldigt länge, ungefär sedan år 2000, när vi började med en Sharepoint Portal server.

Vår senaste satsning innebar att vi lyfte delar av vårt eget intranät till Sharepoint online i Office 365. Tyvärr blev detta inte så bra som vi hade hoppats. En del gick väldigt segt och vissa saker slutade fungera efter ett tag.

Och så kan man ju inte ha det …

Så sagt och gjort, eftersom vi parallellt bedriver utveckling i en helt annan miljö (med hjälp av ett Rapid Application Verktyg) bestämde vi oss för att bygga om det från grunden. Detta började vi med sommaren 2019 och pågår fortfarande i takt med att vi bygger ut med delar som vi aldrig hade i den gamla miljön.

Detta har visat sig väldigt framgångsrikt. Betydligt bättre kontroll, inga buggar, snabbt och otroliga möjligheter att koppa ihop med andra system och skapa larm för avvikelser i datat man matar in m.m.

Riktigt effektiv verksamhetsstyrning helt enkelt!

Vi har även gjort två andra Sharepoint-konverteringar för kunds räkning där vi konverterat från Sharepoint 2013 till vår nya RAD-plattform. Dessa två finns med som referenser här på sidan, Trygghetsjouren i Göteborg samt Larmcentralen i Malmö. Även dessa två blev väldigt framgångsrika och kunderna har fått nya möjligheter samt även en helt ny mobilanpassad vy för teknikerna på fältet.

Så har ni funderingar på att, av någon anledning, byta från Sharepoint har vi ett riktigt bra alternativ.

Allt hostas i vår egen datacentral i Göteborg. Drift går även att få i helt egen server om så önskas

övriga
nYHETER